فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال سیزدهم شماره 1 (فروردین و اردیبهشت 1398)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیما طاهری، مرتضی خمیری* صفحات 1-13
    در گذشته مردم برای بهبود سلامتی و یا درمان برخی از بیماری ها از مواد غذایی تخمیری که حاوی باکتری های پروبیوتیک هستند، استفاد می کردند. امروزه نیز خواص درمانگری پروبیوتیک ها بیش از پیش بر همگان آشکار است؛ تا جایی که در سال های اخیر توجه بسیاری به ارتباطات بالقوه بین میکروب های روده و سلامت روان معطوف شده است. نتایج مطالعات متعدد نشان می دهد میکروب های روده از طریق تولید مولکول های فعال عصبی در توسعه و عملکرد مغز و همچنین متغیرهای اعصاب و روان مانند خواب، اشتها، خلق و خوی و ادراک نقش دارند. این یافته ها به نوبه خود باعث شده است تحقیقات بیشتری در زمینه راه های درمانی جدید برای رفع اختلالات روانی از طریق تغییر و اصلاح فلور میکروبی روده با استفاده از یک گروه درمانی جدید تحت عنوان سایکوبیوتیک ها انجام شود. سایکوبیوتیک ها باکتری های پروبیوتیکی هستند که اگر در دوزهای کافی مصرف شوند، بر عملکرد روده و مغز تاثیر می گذارند و باعث بهبود علائم مربوط به بیماری های اعصاب و روان می‎شوند.
    کلیدواژگان: سایکوبیوتیک، فلور میکروبی روده، بیماری اعصاب و روان، مواد غذایی پروبیوتیک
  • معصومه مجدی، زینب خزایی کوهپر*، آیت الله نصرالهی عمران صفحات 14-21
    زمینه و هدف
    کاندیدا آلبیکنس نوعی پاتوژن قارچی فرصت طلب در انسان است که باعث ولوواژنیت کاندیدیایی می شود. مقاومت به آزول مشکلی جهانی در درمان کاندیدیازیس است. مقاومت به آزول می تواند از طریق مکانیسم های متفاوتی نظیر جهش در ژن ERG11 رخ دهد. هدف از این مطالعه، ارزیابی جهش های ژن ERG11 در جدایه های کاندیدا آلبیکنس مقاوم به فلوکونازول به دست آمده از افراد مبتلا به ولوواژینیت در غرب مازندران بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه نمونه های کلینیکی از مخاط واژینال 120 فرد جداسازی شد. جدایه های کاندیدا آلبیکنس با استفاده از روش های استاندارد همچون لوله زایا و کشت در محیط کروم آگار شناسایی شدند. تست حساسیت به فلوکونازول در جدایه ها به روش های دیسک دیفیوژن و MIC ارزیابی شد. بعد از استخراج DNA، جهش های ژن ERG11 در جدایه های کلینیکی به روش PCR-توالی یابی تعیین شد.
    یافته ها
    از 45 جدایه کاندیدا آلبیکنس، 40 جدایه به فلوکونازول مقاوم بودند. MIC فلوکونازول در جدایه ها بین 2 تا 64 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شد. همچنین تحلیل تعیین توالی نشان داد 7 جدایه مقاوم به فلوکونازول سه جهش بدمعنی (D116E، K128T، A114S) در ژن ERG11 داشتند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد فرکانس بالای مقاومت به فلوکونازول در این مطالعه نتیجه عوامل مختلفی از جمله وقوع جهش در ژن ERG11 در جدایه های کاندیدا آلبیکنس باشد.
    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، ERG11، فلوکونازول، MIC، جهش
  • سوسن رضاوند، جعفر امانی*، ندا اکبری، حمیدرضا مهاجرانی، شهرام نظریان، حمیده محمودزاده حسینی، مهرداد موسی زاده مقدم صفحات 22-31
    زمینه و هدف
    شیوع بالای ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس که به آنتی بیوتیک متی سیلین مقاوم هستند و همچنین ایجاد مقاومت چند دارویی در این باکتری، درمان عفونت های ناشی از این باکتری را با مشکل مواجه کرده است. به همین خاطر شناسایی سویه های MRSA با روش های سریع و دقیق ضروری است. PCR-ELISA روش مولکولی دقیقی است که برای شناسایی باکتری های مختلفی استفاده شده است. هدف از این تحقیق شناسایی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین با روش PCR-ELISA است.
    مواد و روش کار
    ابتدا پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژن mecA طراحی شد. سپس از dNTP نشان دارشده به همراه دیگوکسی ژنین برای تکثیر ژن mecA استفاده شد. محصولات نشان دارشده به کف چاهک های واجد استراپتویدین متصل و با آنتی بادی کانژوگه ضدنشان DIG شناسایی شد. همچنین از پروب DNA اختصاصی نشان دارشده با بیوتین برای ژن mecA استفاده و در نهایت حساسیت و اختصاصیت روش تعیین شد. برای این منظور مقاومت به متی سیلین در 70 جدایه بالینی با روش انتشار دیسک، آگار دایلوشن و PCR-ELISA ارزیابی شد.
    یافته ها
    با استفاده از پرایمرهای اختصاصی، ژن mecA باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تکثیر شد که نتیجه آن یک قطعه به طول 310 جفت باز بود. نتایج حاصل از PCR-ELISA نشان داد این تکنیک هیچ واکنش متقاطعی با باکتری های کلبسیلا پنومونیه، باسیلوس سوبتلیس و اشریشیاکلی به عنوان کنترل ندارد و همچنین میزان حساسیت آن 0/5 نانوگرم ارزیابی شد. فراوانی جدایه های بالینی مقاوم به متی سیلین با روش انتشار دیسک، آگار دایلوشن و PCR-ELISA به ترتیب 60، 58/5 و 60 درصد بود.
    نتیجه گیری
    تکنیک PCR-ELISA به عنوان روشی حساس و دقیق به منظور شناسایی عوامل بیماری زا با استفاده از ژن اختصاصی آنها شناخته شده است. این روش می تواند به عنوان روش جایگزین مناسبی برای تکنیک های زمان بر، با حساسیت کمتر و هزینه بیشتر همچون Real-time PCR و تست های بیوشیمیایی افتراقی که در آزمایشگاه ها استفاده می شوند، به کار رود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، مقاومت آنتی بیوتیکی، PCR-ELISA، ژن mecA
  • آویسا ملکی، حسین فهیمی، محمد تقی زاده* صفحات 32-43
    زمینه و اهداف
    میزان تغییرات در ژن های مختلف یک گونه باکتریایی طی تکامل متفاوت است. از این رو بسیاری از محققان برای مطالعه سیستماتیک باکتریایی، درخت فیلوژنتیک یک ژن خاص را با درخت استاندارد یک ژن rRNA مقایسه می کنند. با توجه به اهمیت ژن 16SrRNA و روند تکاملی خانواده پروتئینی RecA، در این مطالعه تنوع تغییرات را در فایلوم های منتخب خانواده پروتئینی RecA باکتریایی در مقایسه با ژن های 16SrRNA بررسی کردیم.
    مواد و روش کار
    به این منظور توالی های باکتریایی خانواده پروتئینی RecA از پایگاه داده UniProt استخراج و با استفاده از نرم افزار Cd-hit دسته بندی شدند. از هر کلاستر یک جنس و گونه انتخاب شد و توالی کامل ژن 16SrRNA را برای جنس و گونه های منتخب به دست آوردیم. بعد از تعیین شاخص، بر اساس محاسبه میانگین امتیاز همترازسازی (AAS) برای فایلوم ‏های ژن 16SrRNA ، درخت 16S- تاکسونومی شکل گرفت. در ادامه، محاسبه AAS برای فایلوم های RecA نیز صورت گرفت.
    یافته ها
    با مقایسه مقدار AAS بین فایلوم های یکسان ژن 16SrRNA و پروتئین RecA، مشاهده کردیم که فایلوم Actinobacteria در ژن16SrRNA نزدیک ترین فایلوم به سرگروه است، ولی همین فایلوم در پروتئین RecA بیشترین فاصله را با سرگروه دارد. جایگاه تکاملی فایلوم cyanobacteria در ژن 16SrRNA و پروتئین RecA نسبت به سرگروه درخت  16S- تاکسونومی تغییری نکرده است.
    نتیجه گیری
    درخت 16S-تاکسونومی برای اولین بار در این پژوهش ارائه شده است و با الگوریتم های شناخته شده تفاوت دارد. به دست آوردن اطلاعات گونه هایی که کمترین و بشترین میزان تغییرات تکاملی را دارند، می تواند یک روش پیش بینی باشد که چرا باکتری ها در زمان طولانی در برابر بعضی داروها مقاوم می شوند.
    کلیدواژگان: درخت تاکسونومی، خانواده پروتئینی RecA باکتریایی، ژن 16SrRNA، درخت 16S-تاکسونومی، مقاومت دارویی
  • مریم نامورراد، ودود رضویلر*، امیر علی انوار، بهروز اکبری آدرگانی صفحات 44-55
    زمینه و هدف
    توکسین زدایی میکروبی یکی از روش های حذف آفلاتوکسین ها از جمله آفلاتوکسین M1 محسوب می شود. گزارش ها نشان می دهد برخی از سویه های خانواده اسید لاکتیک از طریق جذب سطحی آفلاتوکسین ها به دیواره سلولی خود، می توانند در حذف آنها و به عنوان یک نوع کشت آغازگر موثر باشند. در این تحقیق، توانایی باکتری های B. animalis و L. delbrueckii در میزان جذب آفلاتوکسین M1 از شیر بررسی شد.
    مواد و روش کار
    بدین منظور، حدود 108 و 109سلول باکتری بر میلی لیتر از باکتری های B. animalis زیرگونه لاکتیس و L. delbrueckii زیرگونه بلگاریکوس به شیر بدون چربی فاقد آفلاتوکسین M1 تلقیح شد. سپس نمونه ها با غلظت های 25/0، 5/0 و 75/0 نانوگرم بر میلی لیتر آفلاتوکسین M1 آلوده شدند. غلظت آفلاتوکسین باقی مانده در سوپرناتانت نمونه های شیر در زمان های 5/0، 1، 2 و 24 ساعت و دماهای 4 و 37 درجه سلسیوس توسط روش الایزای رقابتی تعیین و نتایج توسط HPLC تایید شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بیشترین میزان حذف آفلاتوکسین M1 به ترتیب مربوط به B. animalis (2/5 ±60 درصد) با غلظت 108 سلول باکتری بر میلی لیتر و L. delbrueckii (2/5 ±58 درصد) با غلظت 109 سلول باکتری بر میلی لیتر و غلظت 5/0 نانوگرم بر میلی لیتر سم در دمای 37 درجه سلسیوس به مدت 30 دقیقه بود. با مقایسه غلظت هر دو باکتری نیز چنین به نظر رسید که غلظت باکتری B. animalis در دمای 37 درجه سلسیوس و غلظت باکتری  L. delbrueckii در دمای 4 درجه سلسیوس موثرتر عمل کرده اند. همچنین، نتایج حاکی از این است که قابلیت باکتری ها در کاهش میزان سم طی نیم ساعت در نمونه های شیر با مقادیر 75/0 نانوگرم در میلی لیتر سم در دمای 4 درجه سلسیوس و مقادیر 5/0 نانوگرم در میلی لیتر سم در دمای 37 درجه سلسیوس بیشتر است؛ اما با گذشت زمان، شیر آلوده به غلظت 75/0 نانوگرم در میلی لیتر سم نسبت به 5/0 نانوگرم در میلی لیتر، مقدار حذف آفلاتوکسین بیشتری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    B. animalis و L. delbrueckii می توانند به عنوان دو پروبیوتیک سودمند در کاهش اثرات مخرب آفلاتوکسین M1 عمل کنند.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین M1، پروبیوتیک، سمیت زدایی، B، animalis، L، delbrueckii، شیر بدون چربی
  • سیمین آرین، حامی کابوسی*، زهیر حشمتی پور، زینب خزایی کوهپر، فاطمه پیروی قادیکلایی صفحات 56-68
    زمینه و هدف
    سرطان کلورکتال به عنوان یکی از مهم ترین علل مرگ ناشی از سرطان در جهان است. خواص ضدسرطانی باکتری های پروبیوتیک در درمان سرطان کلورکتال گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی مولکولی و ارزیابی قابلیت پروبیوتیکی چند جدایه باکتریایی گردآوری شده از نمونه های مدفوع واقع در غرب استان مازندران بود تا در صورت تایید توانایی پروبیوتیکی، در مطالعات آینده اثر آنها بر رده سلول های سرطانی مطالعه شود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه از 60 نمونه مدفوع جمع آوری شده از افراد بالغ و خردسال سالم، 50 ایزوله باکتریایی جداسازی شد. پس از اجرای تست های بیوشیمیایی، حساسیت آنتی بیوتیکی برای تعیین سویه های اسید لاکتیکی با 15 آنتی بیوتیک انجام شد. سپس تحمل pH و نمک های صفراوی اندازه گیری شد. آنالیز مولکولی این سویه ها به روش PCR-سکوئنسینگ انجام شد و از نتایج آن برای رسم درخت فیلوژنتیکی استفاده شد.
    یافته ها
    از 50 جدایه، 7 جدایه باکتری اسید لاکتیک و دو سویه کاملا خاصیت پروبیوتیک داشتند. این سویه ها به pH پایین و نمک صفراوی 0/3 درصد مقاوم بودند. آنالیز مولکولی نشان داد دو سویه SE و SG به ترتیب پروبیوتیک های مربوط به خانواده های لاکتوباسیلوس فرمانتوم (با همولوژی 86 درصد) و لاکتوباسیلوس رامنوسوس (با همولوژی 61 درصد) بودند که به عنوان سویه های جدید شناخته شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج پیشنهاد می کند 7 سویه با تحمل مناسب در مجرای گوارشی وجود دارد که از خانواده لاکتوباسیل ها هستند و این امر زمینه ساز بررسی مطالعات امیدوارانه در آینده به منظور بررسی ویژگی های ضدتوموری آنها و درنهایت تجویز خوراکی آنها است.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک های جدید، لاکتوباسیلوس فرمانتوم، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، آنالیز مولکولی، غرب مازندران
  • صونا کلته، سید مهدی اجاق*، علیجان تبرایی، مهدی ذوالفقاری صفحات 69-79
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش بررسی امکان ورود باکتری Listeria monocytogenes طی فرایند انجماد به حالت Viable But Non Culturable (VBNC) و بیان ژن ها بیماری زایی آن بود.
    مواد و روش کار
    برای این منظور 106 باکتری در اواسط رشد لگاریتمی به سه محیط سرم فیزیولوژی (NS)، BHI براث و آبگوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان (FB) تلقیح شد و طی 2 ماه در دمای ºC18- نگهداری و بررسی شدند. سپس باکتری ها با روش های کشت (شمارش کلنی) روی محیط BHI آگار غنی شده در زمان های 4 و 8 ساعت، 2، 4، 8، 20، 30 و 60 روز پس از شوک انجماد (ºC18-) و همچنین با روش RT-PCR به منظور بررسی بیان ژن های 16S rRNA، hly و inlA قبل و بعد از شوک انجماد ارزیابی شدند.
    یافته ها
    این باکتری تا انتهای شوک توانایی کشت پذیری خود را حفظ کرد، اما از تعداد آنها کاسته شد. نتایج بررسی بیان ژن نشان داد انجماد موجب توقف بیان ژن های بیماری زای hly و inlA می شود. به طوری که این ژن ها در محیط کشت غنی نیز بیان نشدند. با افزودن خون به محیط کشت غنی این باکتری فقط ژن بیماری زایی همولایزین O مجددا بیان شد.
    نتیجه گیری
    اگرچه انجماد موجب ورود این باکتری به حالت VBNC نمی شود، اما به عنوان یک عامل نامساعدکننده محیطی بر سطح بیان برخی از ژن های بیماری زایی باکتری موثر است. همچنین خون و عوامل آن می تواند به عنوان یک عامل القاکننده بیان ژن hly عمل کند؛ هر چند روی دیگر ژن های مطالعه شده تاثیرگذار نیست. بنابراین بیان ژن های بیماری زایی باکتری از یکدیگر مستقل است.
    کلیدواژگان: Listeria monocytogenes، VBNC، hly، inlA، انجماد
  • خاتون حیدری، حامی کابوسی*، آیلر جمالی، عزت الله قائمی، فاطمه پیروی صفحات 80-88
    زمینه و هدف
    هلیکوباکترپیلوری عامل اصلی بیماری های گوارشی است. بیش از نیمی از جمعیت افراد بالغ درکشورهای توسعه یافته و 90% افراد در کشورهای در حال توسعه آلوده به هلیکوباکترپیلوری هستند. عفونت ناشی ازهلیکوباکترپیلوری ممکن است با عوامل محیطی و ژنتیکی مرتبط باشد. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ژن های cagA و vacA در سویه های هلیکوباکترپیلوری جدا شده از بیماران دچار مشکلات گوارشی بوده است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 120 بیوپسی معده بیماران مبتلا به بیماری های گوارشی (شامل 40 بیمار سرطان معده و 40 بیمار زخم پپتیک و 40 بیمار بدون زخم و سرطان معده) شهر گرگان در سال 1396 انجام شد. پس از استخراج DNA با استفاده پرایمرهای اختصاصی دو ژن مورد نظر و ازمون  PCR بررسی فراوانی صورت گرفت.
    یافته ها
    از مجموع 120 نمونه  هلیکوباکترپیلوری جدا شده از بیوپسی بیماران، فراوانی ژن  cagA در سرطان معده 67/5 درصد، در زخم پپتیک 60 درصد و در بیماران بدون زخم و سرطان معده 45 درصد گزارش شده است. همچنین فراوانی ژن vacA در بیماران سرطان معده و زخم پپتیک و بدون زخم و سرطان معده به ترتیب 55 درصد, 40 درصد و 27/5 درصد گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    ژن های cagA و vacA شایع ترین فاکتورهای بیماریزای باکتری هلیکوباکترپیلوری جدا شده از بیماران تحت بررسی در این مطالعه می باشند. در این مطالعه فراوانی ژن های cagA وvacA  هلیکوباکترپیلوری در بیماران مبتلا به سرطان معده و زخم پپتیک بیشتر از گروه بدون زخم وسرطان معده گزارش شد.
    کلیدواژگان: زخم پپتیک، هلیکوباکترپیلوری، واکنش زنجیره ای پلی مراز، cagA، vacA
|
  • Sima Taheri, Morteza Khomeiri* Pages 1-13
    Fermented foods containing probiotic bacteria have been used for many years to improve the health or treatment of some diseases. Nowadays, the Therapeutic properties of probiotics are becoming more and more obvious to everyone, insofar as in recent years, more attention has been paid to the potential relation between gut microbiota and mental health. Several studies have shown that intestinal microbiota play some roles in development and function of brain as well as psychiatric parameters such as sleep, appetite, mood and perception through production of active neural molecules. These findings, in turn had led to further research on new therapies for the resolution of mental disorders through changing and modification of intestinal microflora using a new therapeutic group called psychobiotics. Psychobiotics are probiotic bacteria that if consumed in adequate dosage, affect the function of the intestines and brain and reduce the symptoms of psychiatric illness.
    Keywords: Psychobiotic, Intestinal microflora, Neuropsychiatric disease, Probiotic food
  • Masoumeh Majdi, Zeinab Khazaei Koohpar*, Ayatollah Nasrollahi Omran Pages 14-21
    Background and Aims
    Candida albicans as an opportunistic fungal pathogen in human is the cause of volvovaginitis candidiasis. Azole resistance is cinsiderable as worldwide problem in treatment of candidiasis. Azole resistance can occur through different mechanisms such as mutation in ERG11 gene. The aim of our study was evaluation of ERG11 gene mutations in fluconazole resistant islotes of C. albicans obtained from patients with volvovaginitis in west of Mazandaran.
    Materials and Methods
    In this study, clinical specimens were obtained from vaginal mucosa of 120 individual. C. albicans isolates were identified by standard methods such as germ tubes and culture in chrome agar media. Susceptibility test to fluconazole in the isolates was evaluated by Disc diffusion and MIC methods. After DNA extraction, ERG11 gene mutations in clinical isolates were determined by PCR- sequencing method.
    Results
    From 45 isolates of C. albicans, 40 isolates were resistant to fluconazole. The MIC of fluconazole in isolates was determined between 2 to 64μg/ml. Also, sequencing analysis showed that 7 fluconazole resistant isolates had three missense mutations (D116E, K128T and A114S) in ERG11 gene.
    Conclusion
    It apears that high frequency of floconazol resistance is the results of different reasons such as mutations in ERG11 gene in C. albicans isolates.
    Keywords: Candida albicans, ERG11, Fluconazole, MIC, Mutation
  • Susan Rezavand, Jafar Amani*, Neda Akbari, Hamid Reza Mohajerani, Shahram Nazarian, Hamideh Mahmoodzadeh Hosseini, Mehrdad Moosazadeh Moghaddam Pages 22-31
    Background and Aims
    High prevalence of Methicillin Resistant Staphylococcus Aureus isolates (MRSA) as well as the multi-drug resistance in this bacterium causes difficulties in the treatment of infections due to these bacteria. Hence, detection of MRSA isolates by rapid and accurate methods is necessary. PCR-ELISA is an accurate and molecular technique that is used for the detection of several pathogens. The aim of this study is the detection of MRSA using PCR-ELISA.
    Materials and Methods
    Specific primers for mecA gene were designed. Then, dNTP labeled with Digoxigenin was applied for amplifying mecA gene. DIG-labeled PCR products were seeded on the well coated streptoavidin and identified by anti-DIG–peroxidase conjugate. Furthermore, Biotin-labeled DNA probe specific for mecA gene was used. Sensitivity and specificity of the method was determined. Resistance to methicillin among 70 clinical isolates was determined by the disk diffusion, agar dilution and PCR-ELISA methods.
    Results
    MecA gene of S. aureus was amplified using gene specific primers resulted in a fragment with 310 bp length. Findings from the PCR-ELISA technic showed no cross-reactivity with Klebsiella Pneumoniae, Bacillus subtilis and Esheriashia coli as control bacteria and its sensitivity was 0.5 ng. The prevalence of MRSA clinical isolates by the disk diffusion, agar dilution and PCR-ELISA methods was 60%, 58.5% and 60%, respectively.
    Conclusion
    The PCR-ELISA technique was known as an accurate and rapid test for the detection of infection agents using their specific gene. This technic can applied as an appropriate alternative method for time-consuming, less sensitive and expensive techniques such as Real-time PCR and differential biochemical tests which are currently used in laboratory.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Antibiotic resistance, PCR-ELISA, mecA gene
  • Avisa Maleki, Hossein Fahimi, Mohammad Taghizadeh* Pages 32-43
    Background and Aims
    The rate of variation in various genes of a bacterial species is different during evolution. Therefore, in systematic bacterial studies many researchers compare the phylogenetic tree of a particular gene to the standard tree of an rRNA gene. Regarding the importance of 16SrRNA gene and the evolutional process of RecA protein family, we investigated the changes in the selected phylum of bacterial RecA family in comparing with the 16SrRNA gene.
    Materials and Methods
    For this purpose, sequences of the RecA protein family were extracted from Uniprot database and categorized by using CD-hit algorithm. One species was selected from each category. Then we found 16SrRNA complete sequences for same species. After determining the index, based on the Average Alignment Score (AAS), the 16s-taxonomic tree was obtained. Furthermore, Similar calculations were considered for corresponding RecA proteins phylums.
    Results
    By comparing amount of AAS in 16srRNA phylums and RecA phylums, we observed that the Actinobacteria phylum is the closest to the header phylum in the 16s-taxonomic tree, but the same phylum in the RecA is the most distant to the header phylum; and the position of the cyanobacteria phylum remains the same in both trees, which indicates the least amount of changes in the genus and species of this phylum.
    Conclusion
    The 16s-taxonomic tree which is presented in this study for the first time is different from the available bioinformatics algorithms for tree drawing. Finding the species with the highest and lowest rates of changes, can be a type of prediction method for indicating the reasons why bacteria become resistant to drugs over a long period of time.
    Keywords: Taxonomic tree, Bacterial AceR protein family, 16srRNA gene, 16s-taxonomic tree, Drug resistant
  • Maryam Namvarrad, Vadood Razavilar*, Seyed Amir Ali Anvar, Behrouz Akbari, Adergani Pages 44-55
    Background and Aims
    Microbial detoxification is one of the methods for eliminating of aflatoxins, including aflatoxin M1. Reports indicate that some strains of lactic acid bacteria family through surface adsorption of aflatoxin in their cellwall can be effective in removing them and as a primer culture. In this study, the ability of Bifidobacterium animalis and Lactobacillus delbrueckii in the adsorption of aflatoxin M1 in skim milk was assessed.
    Materials and Methods
    For this purpose, about 108 and 109 cfu/ ml of B. animalis (Lactis) and L. delbrueckii (Blegaricus) were inoculated into skim milk without aflatoxin M1. Then, the samples were spiked by aflatoxin M1 in concentrations of 0.25, 0.5 and 0.75 ng/ ml. The concentration of the aflatoxin reside in supernatant of milk samples after different storage times (0.5, 1, 2 and 24 h) and temperatures of 4 and 37°C was measured by ELISA method, and the results were confirmed by HPLC.
    Results
    The results showed that the highest amount of aflatoxin M1 removal was respectively related to B. animalis (60 ± 2.5%) with a concentration of 108 cells/ ml and L. delbrueckii (58.5 ± 2.5%) with a concentration of 109 cells/ ml and a concentration of 0.5 ng/ml poison at 37°C for 30 minutes. By comparing the concentration of both bacteria, it also appeared that the B. animalis concentration at 37°C and L. delbrueckii concentration at 4°C were more effective. Also, the results indicate that the ability of bacteria to reduce the amount of poison in half an hour in milk samples with values of 0.75 ng/ml poison at 4°C and 0.5 ng/ml poison at 37°C is higher; but over time, contaminated milk at a concentration of 0.75 ng/ml poison compared to 0.5 ng/ml poison showed an increased amount of aflatoxin removal.
    Calclusion
    B. animalis and L. delbrueckii can act as two useful probiotics to reduce the harmful effects of aflatoxin M1.
    Keywords: Aflatoxin M1, Probiotic, Detoxification, B. animalis, L. delberueckii, Skim milk
  • Simin Arian, Hami Kaboosi*, Zaheir Heshmatipour, Zeinab Khazaei, Koohpar, Fatemeh Peyravii, Ghadikolaii Pages 56-68
    Background and Aims
    Colorectal cancer is considered to be an important cause of morbidity and mortality worldwide. Anti-cancer properties of probiotic lactic acid bacteria are considerable for treatment of cancers such as colorectal cancer. The aim of this study was to investigate the molecular characterization of probiotic bacterial isolates from collected stool specimens in west of Mazandaran province, in order to confirm the probiotic effect of isolated strains, so to compare their effect on cancer cell lineages, in future studies.
    Materials and Methods
    In this study, out of 60 stool samples collected from healthy children and adult people, 50 bacterial strains were isolated. Antibiotic susceptibility was performed by 15 antibiotics for 7 strains. Then, pH and bile salts tolerance were measured in the strains. Molecular analysis of these strains was carried out by PCR-sequencing and their results were used to draw a phylogenetic tree.
    Results
    Of the 50 isolates, 7 isolates were lactic acid bacteria and two strains were completely probiotic. These strains were resistance to low pH and 0.3% bile salt. Molecular analysis showed that two strains SE and SG were probiotics related to Lactobacillus fermentum (86% homology) and Lactobacillus rhamnosus (61% homology) family, respectively, which were known as new strains.
    Conclusion
    The results suggested that there are 7 strains with good tolerance in the gastrointestinal tract that have probiotic properties and this is the basis of future studies to evaluate their anti-tumor properties and ultimately oral administration.
    Keywords: New probiotics, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus rhamnosus, Molecular analysis, West of Mazandaran Province
  • Sona Kalteh, Seyyed Mahdi Ojagh*, Alijan Tabarrayi, Mahdi Zolfaghari Pages 69-79
    Background and Aims
    The purpose of this study was to investigate the possibility of Listeria monocytogenes entering the VBNC state during the frozen storage and the expression of its pathogenic genes
    Materials and Methods
    Bacteria in 106 Colony counts of in mid log phase were inoculated into three Culture medium including Normal Saline (NS), BHI Broth and Fish Broth (FB) and kept at -18ºCfor 2 months and examined. Then, bacteria were evaluated on enriched medium BHI agar using culture methods (colony count) over times 4 and 8 hours, 2, 4, 8, 20, 30 and 60 days after the freezing shock using the method of RT-PCR for investigating the expression of 16S rRNA, hly and inlA genes; they were evaluated before and after the freezing shock.
    Results
    This bacterium retained its ability to cultivate until the end of the shock, but reduced its number. Freezing stopped the expression of genes of hly and inlA, as these genes were not expressed in a rich culture medium either. By adding blood to the rich culture medium of this bacterium, only the hemolysin O pathogen gene was expressed.
    Conclusion
    Although freezing does not lead to the introduction of this bacterium into the VBNC state, it is effective as an adverse environmental factor for the bacteria in the expression of its pathogenic genes. Blood and its agents can act as an agent for the induction and clarification of the hly gene, and the expression of pathogenic bacterial genes are independent of each other.
    Keywords: Listeria monocytogenes, VBNC, hly, inlA, Freezing
  • Khatoon Heidari, Hami Kaboosi*, Ailar Jamali, Ezzat Allah Ghaemi, Fatemeh Peyravii Ghadikolaii Pages 80-88
    Background and Aims
    Helicobacter pylori is the main cause of various gastroduodenal diseases. It is estimated that app roximately, more than half of the adult population in developed countries and 90% of people in developing countries infected with H. pylori. H. pylori infection may be related to Genetic of virulence factors and environmental factors. The aim of this study was to assess of frequency cagA and vacA genes of H. pylori isolated from patients with Gastrointestinal Disorders.
    Materials and Methods
    This cross-sectional descriptive study carried out on 120 patients with gastrointestinal diseases in Gorgan city in 2017. (40 patients of gastric cancer, 40 patients of peptic ulcer, 40 patients of without cancer and ulcer). After genomic DNA extraction PCR was carried out using specific H.pylori primers.
    Results
    Overall, 120 H.pylori strains were isolated. The frequency of cagA was %67.5 in gastric cancer, %60 in peptic ulcer and %45 in patiens without ulcer and gastric cancer. Also frequency of vacA gene was detected %55 in gastric cancer, %40 in peptic ulcer and %27.5 in patiens without ulcer and gastric cancer.
    Conclusion
    Based on our findings it seems that the cag A and vac A genes were virulence among H. pylori isolated from studied patients. The frequency of cagA and vacA genes H. pylori were than in gastric cancer and peptic ulcer patients.
    Keywords: Helicobacter pylori, cagA, vacA, Peptic Ulcer, PCR